top of page

Over mij

2021-07-21 Feline-16.JPG

Hoe mijn avontuur begon...

Ik ben Feline van Eijsden en ben geboren op 10-02-1985 te Utrecht. Ik woon nog steeds met veel liefde in Utrecht samen met mijn man, drie kinderen van (8, 6 & 3) en mijn kat. Na de havo had ik eigenlijk geen goed idee wat ik wilde doen. Iets met computers en iets met mensen leek me leuk. Daarom ben ik digitale communicatie gaan studeren. Na het tweede jaar ontdekte ik dat de verhouding computer-mens niet geheel gelijkwaardig was. Ik werd heel ongelukkig van de lange dagen achter de computer. Toch maakte ik de studie af. Maar direct daarna besloot ik dat dit niet is waar ik jaren in wilde blijven werken. Dus besloot ik een opleiding te doen richting de mensen kant. Dat werd de pabo. Sindsdien heb ik met groot plezier in het onderwijs gewerkt.

 

Mijn passie is vooral gericht op het jonge kind. In 2015 heb ik dan ook de post-hbo Specialisatie Jonge kind gevolgd en sindsdien is mijn missie nog duidelijker geworden. Zorg dat kinderen kunnen spelen, geef ze ruimte en liefde, zodat ze minder stress ervaren. Alleen op die manier kunnen ze zich gezond verder ontwikkelen. Ik merkte na een aantal jaar dat ik in het onderwijs deze missie niet genoeg over kan brengen bij de kinderen. Ik raak alleen de oppervlakte aan, terwijl ik graag met kinderen de diepte in wil duiken.

 

De snelheid van het onderwijs, de vele geluiden en constant meerdere dingen tegelijk moeten doen begon mij op te breken met 3 jonge kinderen thuis. Ik merkte dat ik gevoeliger werd voor de constante prikkels en steeds vaker gestrest was, ik was dan s avonds niet meer de moeder die ik wou zijn voor mijn kinderen omdat ik in de klas al alles had gegeven. Ik ben gaan onderzoeken wat ik nodig had om goed voor mijzelf te zorgen. Dit maakte mij ook bewust wat kinderen in de klas de hele dag onbewust voor prikkels binnen krijgen. Thuis zag ik dat mijn kinderen en ook de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen eigenlijk bijna altijd moe waren, er moet zoveel, school, bso, sport, zwemles, vriendjes, etc. Ik besloot dat ik niet meer een deel wilde zijn van het probleem maar een deel wilde zijn van de verandering.

 

Daarom heb ik besloten een kindercoach opleiding te doen. Ik wil met mijn praktijk kinderen helpen om te gaan met alle hoge eisen die in deze maatschappij gevraagd worden van ze. Hun eigen weg te bewandelen vanuit hun eigen kracht.

Mijn visie

Niet het kind moet zich aanpassen aan ons maar wij mogen ons aanpassen aan het kind. Vanuit nieuwsgierigheid en flexibiliteit stap ik elk contact in. Door middel van spel en creativiteit halen we naar boven wat al lang in het kind zelf zit.

Mijn missie

- hier komt nog tekst -

Wees een onderdeel van de oplossing niet een onderdeel van het probleem.

Leer kinderen omgaan met alle prikkels van de huidige maatschappij. Laat kinderen in zichzelf geloven en eigen keuzes durven maken. Leer kinderen bewust te worden van zichzelf en hun eigen behoeften.

Mijn diploma's

EHBO & BHV

Doorlopend

Utrecht

Communication & Multimedia Design

September 2003 - Augustus 2008

Hogeschool Utrecht

Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan.

​"Pippi Langkous"

bottom of page